Ansøg om midler

Faglig løft i Biologi

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

Faglig løft i Biologi

Målgruppe

Grundskolelærere

Fag

Biologi

Niveau

7, 8, 9

Kursusudbyder

VIA University College, Efter- og videreuddannelse

Beskrivelse

Når du underviser i biologi, kan du tilbyde eleverne det bedste fra begge verdener – den autentiske undervisning i de naturlige miljøer og den mere strukturerede undervisning i faglokaler. På den måde giver du eleverne en bred vifte af oplevelser af læring i et fag, der er i konstant udvikling og bevægelse, og hvor nye opdagelser og forskning afløser hinanden og påvirker vores forståelse af liv og natur.

Læring i biologi er forbundet med deltagelse og undersøgelse på flere forskellige niveauer, og du får på kurset her viden om og praktisk erfaring med undervisning, som kan styrke dine elevers undersøgelseskompetencer inden for aktuelle biologifaglige områder. Fokus på varierede arbejdsformer, elevdeltagelse og motivation vil være et gennemgående element.

Du vil i det hele taget styrke dine faglige og fagdidaktiske kompetencer i biologifaget og få praktisk erfaring. Du vil også blive klædt på til at kunne tilrette din biologiundervisning i en mere undersøgelsesbaseret retning.

​På kurset, der strækker sig over fem dage, får du blandt andet viden om:

​Problem- og undersøgelsesbaseret biologiundervisning i praksis
Virkelighedsnær biologiundervisning med udgangspunkt i autentiske situationer og naturfaglige undersøgelser - både i laboratoriet og i naturen
Biologifaglige emner som er relevante for skolepraksis
Motivation og elevinddragelse i biologiundervisning gennem arbejde med aktiviteter som f.eks. storytelling, kunstig intelligens og Playful Learning.

Kursuselementer

Biodiversitet, Sundhed / Fødevarer / Motion / Trivsel, Natur / Udeliv / Feltarbejde, Laboratorieøvelser / Eksperimenter, Mono-faglig undervisning, Problem-baseret læring / Undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning (UBNU), Interesse / Motivation

Undervisere

Marianne Erneberg

Kursusdage

25 august 2025
1 september 2025
8 september 2025
15 september 2025
22 september 2025

Region

Midtjylland

Sted

VIA, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

1 august 2025