Ansøg om midler

Kom godt i gang med kunstig intelligens på ungdomsuddannelserne

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

Kom godt i gang med kunstig intelligens på ungdomsuddannelserne

Målgruppe

Gymnasielærere

Fag

Informatik

Niveau

B, C

Kursusudbyder

Københavns Professionshøjskole, Center for Undervisningsmidler

Beskrivelse

På dette kursus vil vi undersøge potentialet i at arbejde med kunstig intelligens/AI i informatik i kombination med science, humaniora, samfundsfaglige og kunstneriske fag.

Kurset byder både på inspirationsoplæg, fagdidaktiske diskussioner om undervisning med AI og konkrete workshops med praksisrelevante cases og værktøjer, du kan gå direkte hjem og bruge med eleverne.

Vi vil ikke have fokus på, hvordan man undgår, at eleverne bruger AI til at fremstille opgaver, men mere på at forstå og anvende teknologien og skabe meningsfulde aktiviteter for elever, der har it som ’skaber-fag’, samt hvordan man kan bruge teknologien til at fremstille træningsopgaver, forløb og meget mere. Der vil blive tilknyttet et website, så du efterfølgende kan hente af masser af inspiration, materialer og konkrete undervisningseksempler.

Kurset er relevant for undervisere i informatik C og B, Kom-it og lign. it-fag i gymnasiet – og det kræver ingen forudsætninger at deltage.

Kursuselementer

Digital teknologi / Computationel tankegang / Kunstig intelligens, Algoritmer / Databehandling / Matematisk modellering, Brobygning, Tværfaglig / Fællesfaglig / Sociovidenskabelige problemstillinger (SSI)

Undervisere

Claus Witfelt

Kursusdage

3 november 2025

Region

Hovedstaden

Sted

Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

3 oktober 2025