Ansøg om midler

Machine Learning med micro:bit

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

Machine Learning med micro:bit

Målgruppe

Grundskolelærere

Fag

Matematik

Niveau

3-4, 5-6, 7, 8, 9, 10

Kursusudbyder

Københavns Professionshøjskole, Center for Undervisningsmidler

Beskrivelse

AI – eller machine learning – er en kraftfuld teknologi, der kan bruges til at skabe engagerende og meningsfulde sammenhænge. Men hvilken matematik ligger bag? På dette kursus vil vi fokusere på forskellige værktøjer, der dykker ned i matematikken bag kunstig intelligens. Vi skal indsamle data og træne maskiner, så de løser meningsfulde opgaver, og samtidig prøve at lege med algoritmer og variable, der ændrer maskinens tankegang. En af de teknologier, vi vil arbejde med på kurset, er Micro:bit. Med Micro:bit kan eleverne selv programmere en microcomputer og arbejde problemløsende ift. at få maskinen til at klare opgaver for en. Alle materialer, der bliver brugt på kurset, kan enten lånes på mitCFU eller er tilgængelige digitalt.

Mål:
Du får inspiration til at dykke ned i matematikken bag kunstig intelligens, så eleverne får en bedre forståelse for, hvad der ligger til grund for den kunstige intelligens' feedback.

Kursuselementer

Digital teknologi / Computationel tankegang / Kunstig intelligens, Algoritmer / Databehandling / Matematisk modellering, Problem-baseret læring / Undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning (UBNU), Engineering / Innovation / Entreprenørskab

Undervisere

Jakob Damgaard Laursen

Kursusdage

3 september 2025

Region

Hovedstaden

Sted

Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

4 august 2025