Ansøg om midler

Praksisfaglig Biologi: To dages inspirerende feltbiologi i vandmiljø

Ansøgningsrunde åbner
3 juni 2024
Ansøgningsrunde lukker
9 oktober 2024 2:00pm (CET)
Svar til ansøger
Januar 2025
Om Efteruddannelsespuljen (læs før du søger):
Send ansøgning

Titel

Praksisfaglig Biologi: To dages inspirerende feltbiologi i vandmiljø

Målgruppe

Grundskolelærere

Fag

Biologi

Niveau

7, 8, 9

Kursusudbyder

Professionshøjskolen UCN

Beskrivelse

Oplev to spændende dage med praktisk feltbiologi i vandmiljøer hos Skoletjenesten på Nordsøen Oceanarium. Dette kursus giver dig en unik mulighed for at få våde fingre og udforske vores vandmiljø gennem hands-on erfaringer og læring. Under kurset vil du undersøge og udforske strand, hav, skovsø og å, og du vil blive involveret i forskellige praktiske didaktiske aktiviteter, der vil forberede dig til at bruge disse biotoper i din undervisning.

Kurset foregår i og omkring Nordsøen Oceanarium, hvor du kan dykke ned i feltbiologi og udforske de fascinerende og eksemplariske vandmiljøer herunder strand, hav, skovsø og å, som området tilbyder. Første dagen afsluttes med et inspirerende oplæg fra stedets forskere, som giver dig indsigt i den nyeste forskning og viden inden for marine- og ferskvandsmiljøer.

Dette kursus er ideelt for dig, der ønsker at bringe dine elever ud i naturen og skabe en virkelighedsnær biologiundervisning, der kombinerer praktisk arbejde med teoretisk viden.

Kurset udbydes i samarbejde mellem UCN, Nordsøen Oceanarium og Biologiforbundet. Nordsøen Oceanarium er et kraftcenter for naturvidenskab og formidling, her finder du Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Forskerpark med DTU Aqua, erhvervscenter samt skoletjeneste derved er alle led samlet på et sted, hvilket giver en fantastisk synergi og åbner op for inspiration til en virkelighedsnær undervisning med biologi som omdrejningspunkt.

Kursuselementer

Biodiversitet, Natur / Udeliv / Feltarbejde, Praksisfaglighed, Mono-faglig undervisning, Problem-baseret læring / Undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning (UBNU), Eksterne læringsmiljøer

Undervisere

Thomas Beck Lillelund Andersen, UCN, Brian Ravnborg, UCN og Kim Froulund Gøttler, Nordsøen Oceanarium

Kursusdage

3 juni 2025
4 juni 2025

Region

Nordjylland

Sted

Nordsøen Oceanarium, Skoletjenesten, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals

Deadline for tilmelding til kursus hos kursusudbyder

1 april 2025