Ansøg om midler

31 forskere modtager projektstøtte inden for klinisk og translationel lægevidenskab

Novo Nordisk Fonden har netop uddelt dette års projektstøtte inden for klinisk og translationel lægevidenskab.

I alt er uddelt 60 mio. kr. fordelt på 31 bevillinger til forskellige typer af klinisk relevante forskningsprojekter. Blandt projekterne er et, der vil undersøge om bakterier spiller en rolle i udviklingen af kapselkontraktur (smertefuld sammentrækning omkring brystimplantater) ved rekonstruktiv brystkirurgi. I et andet projekt vil forskere i et stort epidemiologisk studie se på, om der er en sammenhæng mellem fertilitetsbehandling og senere udvikling af hormonafhængige kræftformer, mens et tredje sætter fokus på at forbedre brugen af hjerter ved transplantationer ved at forsøge at forbedre teknikken for hjertetransplantationer i et translationelt studie på grise.

Blandt bevillingerne er også seks bevillinger til projekter, der omhandler sjældne sygdomme, et område som fonden i år havde øremærket 10 mio. kr. til. Yderligere fire ansøgere blev udvalgt til at modtage det prestigefyldte Fabrikant Vilhelm Pedersens og Hustrus Legat.

Bevillingerne er uddelt på baggrund af ansøgninger indsendt til fonden efter opslag i åben konkurrence. Ansøgningerne er evalueret af fondens Komite for Klinisk og Translationel Lægevidenskab. Der var indkommet 261 ansøgninger og ansøgt for i alt 573 mio. kr.

Se bevillingslisten med navne på bevillingsmodtagerne og deres projektemner her.

Yderligere information

Tina Thorslund, Scientific Officer, tlf.: 3527 6677, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]