Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden ansætter Flemming Konradsen som Scientific Director of Global Health

Professor Flemming Konradsen er blevet ansat i en nyoprettet stilling som Scientific Director of Global Health i Novo Nordisk Fondens afdeling for uddelinger til sociale og humanitære formål. Foto: Simon Skipper.

I dag er Flemming Konradsen professor i global sundhed ved Københavns Universitet og har mere end 25 års erfaring i forskning og programudvikling inden for miljøsundhed og global sundhed. Han har stået i spidsen for adskillige forskningsprojekter og programmer, der har til formål at opbygge forskningskapacitet på universitetsniveau i Asien og Afrika, og han er også meget involveret i uddannelsesprogrammer i Østafrika og i Norden.

Derudover har han arbejdet for internationale forskningsorganisationer, universiteter, FN, udviklings-NGO’er og nationale sygdomsbekæmpelsesprogrammer.

”Jeg er meget glad for, at Flemming Konradsen har sagt ja til stillingen som Scientific Director of Global Health. Flemming Konradsen vil yderligere styrke Novo Nordisk Fondens indsats inden for global sundhed med sin ekspertise og store erfaring og bidrage til, at fonden fremover i endnu højere grad træffer forskningsbaserede bevillingsbeslutninger af høj kvalitet,” siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President, Social & Humanitarian, Novo Nordisk Fonden.

Global sundhed er en tværfaglig videnskab, der beskæftiger sig med tværnationale sundhedsspørgsmål, sundhedsudfordringer og løsninger til at forbedre folkesundheden og opnå lighed i sundhed.

”Jeg glæder mig meget til at starte i min nye stilling og ser det som et stort privilegium at kunne bidrage til Novo Nordisk Fondens vision om at forbedre menneskers liv og samfundets bæredygtighed. I min nye rolle får jeg en unik mulighed for at bygge bro mellem forskning og programudvikling med det formål at opnå systemiske, langtidsholdbare forbedringer,” siger Flemming Konradsen.

Fremover vil Flemming Konradsen i 40 % af tiden blive i sin nuværende stilling på Københavns Universitet, så han kan vedblive med at være i tæt kontakt med den nyeste udvikling inden for sit forskningsfelt.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]