Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden bevilger 5 mio. kr. til UNHCR’s nødhjælpsindsats i Ukraine

Ukraine. Huse ødelagt af beskydninger i 2018. Foto: UNHCR/Anastasia Vlasova

Situationen i Ukraine er i hastig forværring, og de humanitære konsekvenser for den civile befolkning vil være ødelæggende. Der har allerede været rapporter om tilskadekomne og mennesker, der flygter fra deres hjem for at komme i sikkerhed.

En bevilling på 5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden vil hjælpe UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, med at yde livreddende beskyttelse og nødhjælp til mennesker tvunget på flugt.

”Udviklingen i Ukraine er en tragedie, og det er meget bekymrende at følge, hvordan situationen udvikler sig. Med denne humanitære hjælp ønsker vi at bidrage til at hjælpe de mennesker, der er ramt af den væbnede konflikt og har måttet flygte fra deres hjem for at komme i sikkerhed,” siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden.

Som følge af krisen har UNHCR akut øget sine indsatser og kapacitet i Ukraine og de omkringliggende lande.

”Vi er dybt bekymrede for den hastigt forværrede situation i Ukraine. Takket være denne hurtige støtte fra Novo Nordisk Fonden kan UNHCR beskytte og hjælpe mennesker, der har brug for humanitær assistance,” siger Pascale Moreau, UNHCR’s Regionale Direktør for Europa.

UNHCR har været til stede i Ukraine siden 1994 og leverer livreddende nødhjælp, beskyttelse og husly til mennesker tvunget på flugt. UNHCR har en bred tilstedeværelse i landet og implementerer indsatser både direkte og gennem NGO-partnere.


Yderligere information
Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]