Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden giver 1 mio. kr. til nødhjælp efter eksplosion i Beirut

Novo Nordisk Fonden har bevilget 1 mio. kr. til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde i Libanons hovestad, Beirut, efter den voldsomme eksplosion, der fandt sted i byen tirsdag aften.

Eksplosionen skete efter en bygning i byens havn brød i brand og har dræbt mindst 135 mennesker, mens flere end 5.000 er såret. Eksplosionen har forsaget skader på bygninger op til 10 km væk, og det vurderes, at op mod 300.000 mennesker i Beirut kan have mistet deres hjem.

Novo Nordisk Fondens bevilling går til at understøtte Røde Kors’ indsats for at hjælpe de tusindvis af mennesker, der er ramt af eksplosionen og dens følger, herunder de mange syriske flygtninge, der opholder sig i landet.

Med estimerede 1,5 mio. syrisk flygtninge er Libanon det land i verden, der huser flest flygtninge per indbygger.

”Eksplosionen er en humanitær katastrofe og kunne ikke været kommet på et værre tidspunkt, da det libanesiske samfund allerede er hårdt presset af den økonomiske krise og COVID-19-pandemien. Med bevillingen til Røde Kors ønsker vi at hjælpe nogle af de mange mennesker, hvis liv på et splitsekund er blevet forandret af denne tragedie,” siger Hanna Line Jakobsen, chef for Novo Nordisk Fondens humanitære uddelinger.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, [email protected]