Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden offentliggør internationalt opslag i åben konkurrence om forskningsprojekter, der kan tackle de store globale udfordringer

Novo Nordisk Fonden udsender, som en del af Global Science Summit, et internationalt opslag i åben konkurrence om forskningsprojekter med det formål at katalysere videnskabsbaserede løsninger på de største globale udfordringer. Fonden forventer at uddele op mod otte bevillinger på i alt op til 50 mio. kr.

Som en del af fejringen af sit 100-års jubilæum er Novo Nordisk Fonden i disse dage vært for sit Global Science Summit i Helsingør.

Begivenheden har fokus på samspillet mellem ikke-smitsomme sygdomme, infektionssygdomme og klimaforandringer samt nye banebrydende teknologier. På topmødet deltager førende forskere, filantroper og beslutningstagere med det overordnede formål at bane vejen for nye videnskabelige gennembrud, der kan tackle disse presserende problemer.

I forbindelse med topmødet annoncerer Novo Nordisk Fonden et internationalt opslag i åben konkurrence til støtte af forskningsprojekter, der har til formål at katalysere videnskabs- og teknologibaserede løsninger på disse globale udfordringer. Fonden forventer at uddele op til otte bevillinger, hver med et budget på op til 1 mio. dollars.

Professor Lene Oddershede, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden, siger: ”Her hvor vi fejrer vores 100-års jubilæum, er Novo Nordisk Fonden mere engageret end nogensinde før i at hjælpe med at finansiere den videnskabelige forskning, der skal til for at løse de store globale, komplekse og indbyrdes forbundne udfordringer, menneskeheden står over for lige nu. Vi håber, at disse bevillinger vil hjælpe med at skabe langvarig forandring, og vi opfordrer videnskabelige miljøer over hele verden til at ansøge.”

Organisationer, der deltager i Global Science Summit, samt andre relevante almennyttige organisationer vil blive inviteret til at indgå i projektpartnerskaber bestående af 2–3 partnere, hver især med det formål at udforske én ny, fokuseret og tværfaglig idé, der er relateret til topmødets temaer. De enkelte forslag skal omhandle mindst to af de følgende tematiske områder: klimaforandringer, ikke-smitsomme sygdomme, infektionssygdomme og relaterede teknologier. Ansøgere behøver ikke at have deltaget i Global Science Summit.

Yderligere oplysninger om opslaget kan findes her på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Yderligere information
Kasper Nørgaard, Scientific Director, [email protected]

Mediekontakt, Novo Nordisk Fonden
Christian Mostrup, Senior Lead, Public Relations (Danmark), [email protected]
Dora González, Public Relations Specialist (USA), [email protected]