Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden og Novo Nordisk A/S støtter WHO’s sundhedskriserespons i Ukraine og nabolande

Novo Nordisk Fonden støtter WHO’s kriserespons i Ukraine og nabolande med 25 mio. kr. Novo Nordisk A/S donerer insulin til sårbare personer med diabetes i området.

Flere end 10 mio. mennesker er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Sundhedsvæsenet i Ukraine og nabolande, der huser ukrainske flygtninge, er hårdt ramt af masseflugt, ødelæggelse af sundhedsfaciliteter og nedbrud i forsyningskæderne. Inden for Ukraines grænser stiger dødstallet, og sundhedsvæsenet er overvældet af traumepatienter. Den store belastning af sundhedssystemet bringer livsnødvendig behandling af kroniske sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme i fare. Risikoen for smitsomme sygdomme er betydelig, og rutinemæssig vaccination er gået i stå, og det samme er vaccinationer mod COVID-19.

For at sikre adgang til livsnødvendig sundhed har Novo Nordisk Fonden bevilget 25 mio. kr. til at støtte op om Verdenssundhedsorganisationens (WHO) nødberedskab i Ukraine og nabolande, der huser ukrainske flygtninge. Bevillingen er baseret på WHO’s nødappel, der adresserer behovet for sundhedsydelser for mennesker i Ukraine og ukrainere i de omkringliggende lande, der er påvirket af invasionen.

“Situationen i Ukraine bliver mere alvorlig dag for dag og kræver fortsat opmærksomhed fra det internationale samfund. Med denne bevilling støtter Novo Nordisk Fonden det vigtige arbejde, WHO udfører for at sikre adgang til essentielle sundhedsydelser i Ukraine og nabolande, der er berørt af invasionen,” siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden.

Som respons på den store mangel på medicin i området har Novo Nordisk A/S doneret insulin til det ukrainske sundhedsministerium og internationale humanitære aktører, herunder WHO, for at sikre forsyningen af ​​medicin til sårbare mennesker med diabetes, der er ramt af invasionen.

Novo Nordisk Fonden har tidligere givet 55 mio. kr. til nødhjælp som respons på invasionen af Ukraine fordelt på fem organisationer til at styrke nødhjælpsindsatsen som reaktion på invasionen af ​​Ukraine til projekter udført af Dansk Røde Kors, UNHCR, Dansk Flygtningeråd, Human Rights Watch og UNICEF Danmark.

Yderligere information

Find mere information om WHO’s respons på invasionen af Ukraine her.

Find mere information om Novo Nordisk A/S’ respons på invasionen af Ukraine her.

Presserelaterede henvendelser: Sabina Askholm Larsen, Communications Partner, +45 2367 3226, [email protected]

Yderligere information om bevillingen til WHO: Signe Frederiksen, Senior Project Manager, +452214 1640, [email protected]