Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter flere kvindehold, der deltager i den første Global Goals World Cup i Amman, Jordan

Med støtte fra Novo Nordisk Fonden og den lokale værtspartner H.K.H. Prinsesse Lara Faisal fra Rise for Good vil Global Goals World Cup (GGWCup) understøtte en storstilet mobilisering af kvinder fra hele Jordan, så de kan deltage aktivt i dagsordenen for bæredygtig udvikling og gennem sport og teamwork blive hørt og få indflydelse. Det unikke partnerskab offentliggøres torsdag i Davos. På billedet ses et af de deltagende hold, Team Zaatari, der er fra flygtninge fra Syrien.

I alt har 34 hold kvalificeret sig til at deltage i GGWCup. De repræsenterer mange forskellige organisationer, herunder store lokale og regionale virksomheder, lokale fonde, universiteter og NGO’er. Derudover er der hold fra flygtningelejre med syriske og palæstinensiske flygtninge og hold med flygtninge, som bor ude i det jordanske samfund.

Som forberedelse til turneringen vil spillerne gennemgå en fire-måneders uddannelses-, aktiverings- og bevidstgørelseskampagne på arabisk om bæredygtighed, og hvor vigtig den er for at skabe en bedre fremtid for lokalsamfundene. Dette forløb begyndte i januar og vil kulminere, når verdensmesterskabet, GGWCup Amman 2020, afholdes den 3. april.

Bevillingen på knap 1 mio. kr. tildeles af Novo Nordisk Fonden som en del af fondens bevillinger til sociale, humanitære og udviklingsmæssige formål.

”Sportens betydning er blevet demonstreret mange gange før gennem historien, og vi glæder os til at se den store effekt, Global Goals World Cup kan få både i Amman og i hele Jordan, når flygtningekvinder og -piger inspireres til at blive aktive i deres lokalsamfund,” siger Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand, Novo Nordisk Fonden

”Det haster med at skride til handling. Vi har alle et ansvar for at deltage i opbygningen af en bedre fremtid for os alle, og vi må handle nu. GGWCup handler om at give lige muligheder til alle og om at sætte enestående kvinder fra alle samfundslag og fra hele verden i forbindelse med hinanden – kvinder, der deler en drøm og har en fælles mission: at ingen bliver ladt i stikken. Det er en stor ære at få lov til at dele historierne om dé kvinder i Jordan og den arabiske verden, der ændrer deres lokalsamfund og deres egne liv,” siger H.K.H. Prinsesse Lara Faisal.

De deltagende hold i Jordan slutter sig til et globalt netværk på flere end 4.100 kvinder, der er spredt over fem kontinenter. Alle kobler positive sociale fremskridt sammen med sportens magt, og de har indtil videre gennemført mere end 22.500 lokale initiativer rettet mod at opfylde FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. 72% af fodboldspillerne mener, at de derved har styrket deres lokalsamfund, og 69% er sikre på, at deres handlinger har haft positive indvirkninger på lokalsamfundet.

”Overalt i verden, hvor turneringen finder sted, ser jeg kvinder tage ansvar og imødekomme opfordringen til at hjælpe med at nå FN’s Verdensmål. Alle deltagerne bruger dét at være en del af et hold og inspirationen fra Verdensmålene til at finde deres egen indre flamme, så de kan stå i spidsen for forandringer i deres lokalsamfund,” siger Majken Gilmartin, medstifter af GGWCup.

Ved at støtte kvinder fra alle samfundslag i at lære om og udvikle en handlingsplan mod at nå Verdensmålene har GGWCup givet næring til kvindernes eget potentiale til at blive mere aktive inden for udviklingsprocesser.

Om Rise for Good

Formålet med Rise for Good er at mobilisere og støtte enkeltpersoner og organisationer i at tage initiativer, der skaber positive resultater for lokalsamfundet, samfundet i sin helhed og det naturlige miljø, vi lever i. Vores mission er at ændre adfærd ved at investere i værdier og finde frem til dén passion og følelse af formål, der fremmer menneskehedens udviklingsmuligheder.

Vi skaber, finder og udvikler lokale og globale initiativer i Jordan og i den arabiske verden, som både direkte og indirekte fremmer de universelle menneskelige værdier hos ungdommen, i virksomheder og forretningslivet, inden for skolesystemer og inden for offentlige og private institutioner. Rise for Good tror på, at der ikke findes noget mere værdifuldt end at gøre gode gerninger (”doing good”), og at dét at lære om værdier er en vigtig del af at ændre adfærd og dermed opnå positive resultater.

Om GGWCup

GGWCup er en åben aktivistisk fodboldturnering designet til kvinder for at udvide de konventionelle rammer for en sportsbegivenhed. Vi ligger midt i krydsfeltet mellem sport, kunst, kultur og aktivisme. Vores vision er at forene et ægte globalt medborgerskab med fodboldspillet.

Med udgangspunkt i FN’s Verdensmål inviterer vi kvinder fra alle samfundslag til at spille med på banen og samtidig være fortaler for dét enkelte verdensmål, der mest mobiliserer dem selv, deres familier og deres lokalsamfund. Holdene kvalificeres til verdensmesterskabet ved at forfægte ét af de 17 Verdensmål og ved at fremvise konkrete ideer og eksempler på, hvordan de vil handle og opnå gennemslagskraft.

I en GGWCup-turnering handler det ikke om at være de bedste hold i verden – det handler er at være de bedste hold for verden. Læs mere på GGWCup.

Kontaktinformation

GGWCup

Majken Gilmartin
Medstifter & CEO, Eir Soccer
Telefon/WhatsApp: +45 40107099
E-mail: [email protected]

Marie Hansen
Holdene og sociale medier
Telefon: +1 313-775-1166
E-mail: [email protected]

Rise for Good
H.K.H. Prinsesse Lara Faisal
Grundlægger & adm. direktør
Telefon: +962 79-556-5556
E-mail: [email protected]

Nisreen Faouri
Director of Operations
Telefon: +962 79-773-2020
E-mail: [email protected]

Novo Nordisk Fonden
Christian Mostrup
Presseansvarlig
Telefon: +45 3067 4805
E-mail: [email protected]