Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter Gode Gerninger til gavn for krigsramte børn og unge i Syrien

Når Danmarks Indsamling 2021 går i gang kort inde i det nye år, bliver DR Ramasjangs populære ”Gode Gerninger” en af nøgleaktiviteterne. Her gør børn i Danmark gode gerninger til gavn for andre. Novo Nordisk Fonden støtter indsamlingen med 20 kr. per god gerning. Pengene går til krigsramte børn og unge i Syrien. Foto: SARC.

2021-udgaven af Danmarks Indsamling byder igen på børnenes hjælpeaktivitet ”Gode Gerninger” – en begivenhed, der tidligere har aktiveret op mod 100.000 danske børn og unge om året til fordel for andre børn i verdens fattigste lande.

”Det er af stor betydning for Danmarks Indsamling, at danske børn har en konkret mulighed for at være en del Danmarks Indsamling. De kan ikke som voksne give penge, men de kan give deres tid og deres indsats. Derfor er det rigtigt godt, at Novo Nordisk Fonden nu også vil belønne deres flid til fordel for jævnaldrende, der ikke har de samme muligheder, som danske børn,” siger formand for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm.

En god gerning kan f.eks. være at gå ud med affaldet for naboen, lufte mormors hund, køre med indkøbsvognen for kunderne i et supermarked eller vaske SFO’ens legetøj. Hver gang der gøres en god gerning følger en donation på 20 kr. fra Novo Nordisk Fonden.

Pengene går til krigsramte børn i Syrien
Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien administreret af Røde Kors, der hjælper krigsramte børn og unge i Syrien med at genopbygge deres mentale og fysiske sundhed.

”Novo Nordisk Fonden støtter op om Gode Gerninger, fordi indsamlingen sætter fokus på den alvorlige flygtningekrise i Syrien, hvor 11 mio. mennesker er flygtet fra deres hjem og har behov for humanitær hjælp. COVID-19 krisen har gjort indsatsen endnu mere nødvendig,” siger Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden.

”Vi ser samtidig en stærk værdi i, at børn i Danmark engageres i aktuelle globale temaer og får en øget opmærksom på, at der er mennesker andre steder i verden, som har brug for hjælp – og at børnene oplever, at de gennem deres handlinger kan være med til at hjælpe andre i nød,” siger Hanna Line Jakobsen.

Røde Kors-projektet vil have særligt fokus på at forbedre den psykosociale trivsel samt at skærpe de færdigheder, som er nødvendige for at få en uddannelse eller opnå en bæredygtig økonomisk indkomst for internt fordrevne, hjemvendte og samfundets børn og unge i en række provinser i Syrien.

Det bliver DR Ramasjang, der i samarbejde med bibliotekerne og andre samarbejdspartnere landet over, får ansvaret for at sætte ”Gode Gerninger” i søen. Det sker gennem et helt nyt koncept, der med interaktive tiltag, musikvideoer m.m., sætter mange af DR Ramasjangs populære værter og figurer i spil for at motivere børnene til en velgørende indsats.

Starter i januar
Gode Gerninger er en af de mest centrale indsamlingsaktiviteter i Danmarks Indsamling. DR Ramasjang igangsætter indsamlingen midt i januar, og indsamlingen kulminerer med et stort TV-show lørdag den 6. februar på DR1. Det fem timer lange live-show sendes fra Tinghallen i Viborg. Indsamlingen går i 2021 til at hjælpe Corona-krisens børn gennem 12 konkrete projekter i 13 lande.

Novo Nordisk Fonden støttede også Danmarks Indsamling i 2018, 2019 og 2020 med 2,5 mio. kr. årligt. Siden 2007 har Danmarks Indsamling indsamlet mere end en mia. kr. til humanitære formål.

Læs mere om Gode Gerninger her.

Yderligere information

Mulle Juul Korsholm, formand for Danmarks Indsamling, mobil 4057 1717

Christian Mostrup, pressechef, Novo Nordisk Fonden, mobil 3067 4805.