Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter nødhjælpsindsats i Afghanistan

Novo Nordisk Fonden har bevilget to mio. kr. til UNICEF til en nød-hjælpsindsats i Afghanistan. Foto: UNICEF.

Situationen i Afghanistan forværres i øjeblikket hastigt pga. den eskalerende konflikt i landet, og Afghanistan står nu over for en humanitær krise med mange familier fordrevet fra deres hjem og, hvor sikkerheden for især kvinder og børn er truet.

Den øgede utryghed er årsag til, at ​​cirka 550.000 mennesker i år – og 390.000 alene siden 3. maj – har måttet flygte fra deres hjem. Det forventes, at disse tal vil stige drastisk i de kommende uger og måneder.

Novo Nordisk Fonden har derfor bevilget to mio. kr. til UNICEF til en nødhjælpsindsats i Afghanistan. Indsatsen vil fokusere på beskyttelse og dækning af basal behov for internt fordrevne børn og andre sårbare børn i landet. Hjælpen kan omfatte medicinsk udstyr, skoleudstyr og fødevareforsyninger, men UNICEF vurderer stadig, i hvilket omfang det er muligt at hjælpe børnene samt deres behov.

”Situationen i Afghanistan er hurtigt ved at udvikle sig til en regulær humanitær katastrofe med tusinder af familier tvunget til at flygte fra deres hjem for at komme i sikkerhed. Især børnene er udsatte under sådanne omstændigheder. Med denne bevilling ønsker vi at bidrage til UNICEF’s indsats for at give fordrevne børn og andre sårbare børn og familier beskyttelse, sundhed og uddannelse,” siger Mette Ide Davidsen, konstitueret chef for Novo Nordisk Fondens afdeling for sociale og humanitære formål.

Novo Nordisk A/S har også givet en donation på en mio. kr. til UNICEF’s nødhjælpsindsats i Afghanistan.

Yderligere information

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]