Ansøg om midler

Novo Nordisk Fonden støtter Royal Run 2019

Novo Nordisk Fonden har bevilget 2,5 mio. kr. til afholdelse af Royal Run 2019. På billedet ses Kronprinsen under sidste års løb. Foto: Jan Kejser

Novo Nordisk Fonden bliver strategisk partner for Royal Run 2019 og har bevilget 2,5 mio. kr. til afholdelse af løbet, der i år finder sted 10. juni i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg.

Fonden ønsker med støtten at bidrage til at forbedre folkesundheden i Danmark.

I forbindelse med lanceringen af Royal Run 2019 udtaler H.K.H. Kronprinsen:
”Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden.”

Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden, siger: ”Royal Run er et fremragende initiativ, da det får mange mennesker i alle aldre til at bevæge sig – herunder mange, der ikke normalt deltager i motionsløb. Derved kan løbet være med til at øge interessen for motion og derigennem forbedre folkesundheden.”

I år afvikles Royal Run i Aarhus, Aalborg, København/Frederiksberg, men som noget nyt også på Bornholm, (dog uden royal deltagelse). Kronprinsen starter i Aarhus, derefter bakker Kronprinsessen op om Royal Run ved at løbe i Aalborg, og til sidst løber Kronprinsen i København og på Frederiksberg.

I ugerne op til løbet vil der på lokalt plan og i samarbejde med lokale idrætsforeninger blive arrangeret Royal Run-aktiviteter for at involvere så mange danskere som muligt; herunder tiltag i børnehaver, på plejehjem, skoler og andre institutioner. Kronprinsen sætter personligt gang i løbefesten, når han den 1. juni 2019 løber på Færøerne.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdag, hvor flere end 70.500 deltagere havde snøret løbeskoene.

Yderligere information

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]