Ansøg om midler

Pris sætter fokus på pædagogers vigtige arbejde inden for natur, udeliv og science – indstil din kandidat til prisen i 2021

Nu er der åbnet for indstilling af kandidater til Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris 2021. Prisen er på 150.000 kr.

Naturskattejagt i skoven hvor børn skal finde ting, som starter med f.eks. ’m’, og efterfølgende undersøge mos, mariehøner og mælkebøtter under et medbragt mikroskop. Opfindelse af figurerne Energi-Jytte og Genbrugs-Bent, så børn får en fornemmelse af, hvordan man anvender energi og genbrugsmaterialer, når de f.eks. kværner smør, bygger vindmøller og sætter redekasser op til fugle. Og et kreativt rum – STEAM Makerspace – hvor børn kan udvikle deres kreativitet og få erfaring med bl.a. robotbygning, mikroskoper og programmering af micro:bits.

Det er blot tre af de nytænkende initiativer, som de seneste års modtagere af Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris står bag.

Nu begynder processen for at finde modtagerne af prisen i 2021.

Novo Nordisk Fonden har åbnet for indstilling af kandidater til prisen, der er målrettet engagerede og dygtige pædagoger, der i daginstitutioner inden for læreplansteamet natur, udeliv og science giver børn positive oplevelser med natur, tal og teknologi.

Der uddeles en pris til en pædagog eller et team hhv. øst og vest for Storebælt. Hver pris er på 150.000 kr. – heraf er 50.000 kr. en personlig hæderspris, mens prismodtagerens institutionen modtager de øvrige 100.000 kr.

Sådan indstiller du en pædagog
Alle kan forslå en kandidat til prisen. Det sker ved at tage kontakt til lederen af pædagogens institution eller institutionens bestyrelse, der formelt kan indstille pædagogen via et skema på Novo Nordisk Fondens hjemmeside. Tildeling af priserne besluttes efter evaluering af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om prisen og indstil en pædagog her.

Der er deadline for indstillinger den 27. november 2020.

Yderligere information

Charlotte Drusebjerg, administrator, tlf.: 3527 6565, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]