Ansøg om midler

Pris sætter fokus på pædagogers vigtige arbejde inden for natur, udeliv og science – indstil din kandidat til prisen

Naturskattejagt i skoven hvor børn skal finde ting, som starter med f.eks. ’m’, og efterfølgende undersøge mos, mariehøner og mælkebøtter under et medbragt mikroskop. Et kreativt rum – STEAM Makerspace – hvor børn kan udvikle deres kreativitet og få erfaring med bl.a. robotbygning, mikroskoper og programmering af micro:bits. Det er nogle af de nytænkende initiativer, som det seneste års modtagere af Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris står bag.

Nu begynder processen for at finde modtagerne af prisen i 2020. Novo Nordisk Fonden har åbnet for indstilling af kandidater til prisen, der er målrettet engagerede og dygtige pædagoger, der i daginstitutioner giver børn positive oplevelser med natur, tal og teknologi.

Der uddeles en pris til en pædagog eller et team hhv. Øst og Vest for Storebælt. Hver pris er på 100.000 kr. – heraf er 50.000 kr. en personlig pris, mens prismodtagerens institutionen modtager de øvrige 50.000 kr. Institutionens andel skal anvendes til udvikling af det pædagogiske arbejde med det naturfaglige læreplanstema, eksempelvis indkøb af udstyr til teknik- eller naturundersøgelser, opgradering af lokaler/udeområde eller efteruddannelse.

”Pædagoger spiller en afgørende rolle i at fastholde og styrke børns medfødte nysgerrighed for naturen, inden de starter i skole. Prisen har således til formål at fejre og anerkende det inspirerende og forskelligartede pædagogiske arbejde på højt fagligt niveau, som foregår rundt omkring på landets daginstitutioner,” siger Berith Bjørnholm, leder af Eduction & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Børn, forældre, kollegaer og institutionsledere kan forslå én eller et team på op til tre pædagoger til at modtage prisen. Indstilling skal ske gennem institutionslederen ved indsendelse af skema til Novo Nordisk Fonden via fondens hjemmeside. Tildeling af priserne besluttes efter evaluering af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden.

Der er deadline for indstillinger den 6. december 2019 kl. 12.

Se film og læs mere
Se film om de seneste modtagere af Novo Nordisk Fondens Naturtematiske Pædagogpris og læs mere om prisen her.

Yderligere information

Charlotte Drusebjerg, administrator, tlf.: 3527 6565, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]