Ansøg om midler

Prismodtagers mål er at skabe en verden uden type 1-diabetes

Professor Anette-Gabriele Ziegler, som er én af verdens førende kliniske forskere inden for type 1-diabetes, modtager EASD–Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence for sin enestående indsats med at reducere byrden af en alvorlig kronisk børnesygdom – med det ultimative mål at skabe en verden uden type 1-diabetes.

Prisen ledsages af 6 mio. kr. og uddeles i et samarbejde mellem European Association for the Study of Diabetes (EASD) og Novo Nordisk Fonden.

”Jeg er meget stolt over at modtage prisen, da den er en anerkendelse af vores 30 år lange stræben efter en realisere en drøm. Jeg bliver stimuleret af mennesker, af ideer og af nye ting, og jeg har stadig motivationen til at lave nye opdagelser. Jeg kan godt lide udfordringer, der umiddelbart lyder umulige, men pludselig bliver mulige. Som læge har jeg arbejdet med utallige patienter. Jeg hjælper dem, og jeg er klar over, hvad det betyder at leve med denne sygdom døgnet rundt. Så det ville være en stor glæde for mig en dag at erfare, at vi måske endelig har skabt en kur for denne sygdom, og at børn aldrig mere behøver at injicere sig selv med – eller få injektioner af – insulin,” siger Anette Ziegler.

Stefano Del Prato, formand for EASD og formand for den komité, der uddeler prisen, siger:

”Professor Anette-Gabriele Ziegler er én af verdens førende kliniske forskere inden for type 1-diabetes, hvilket tydeligt fremgår af hendes banebrydende opdagelser igennem tre årtier, der har potentialet til at revolutionere den nuværende tænkning omkring individuel forebyggelse hos børn med risiko for at udvikle type 1-diabetes. Professor Ziegler nyder utvivlsomt anerkendelse som en fremtrædende og inspirerende person, som nu slutter sig til listen over de førende prismodtagere, der tidligere har modtaget EASD–Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence.”

Læs mere hér.

Om prisen

EASD–Novo Nordisk Foundation Diabetes Prize for Excellence tildeles en internationalt anerkendt forsker, der har ydet signifikante bidrag til diabetesforskningen.

Med prisen følger et beløb på 6 mio. kr., hvoraf 1 mio. kr. er en personlig hæderspris, mens de resterende 5 mio. kr. er et rådighedsbeløb til forskning.

Prisen overrækkes i samarbejde mellem European Association for the Study of Diabetes (EASD) og Novo Nordisk Fonden. Prismodtageren udvælges af et særligt bedømmelsesudvalg nedsat af EASD, mens Novo Nordisk Fonden donerer pengebeløbet.

Prismodtagerens forskning kan have fokus på forebyggelse, behandling og/eller fysiologisk-biokemisk grundforskning. Forskningen kan også være klinisk orienteret. Prisen kan endvidere uddeles for ”årtiets opdagelse” inden for diabetesforskning.

Om EASD

European Association for the Study of Diabetes (EASD) er en medlemsbaseret, almennyttig, akademisk forening med flere end 4.000 medlemmer fra mere end 110 lande. Den blev grundlagt i 1965 og har sit hovedkvarter i Düsseldorf i Tyskland. Dens formål er at tilskynde og støtte forskning inden for diabetes samt hurtig udbredelse af den nyeste viden og implementering af denne.

EASD’s årsmøde er én af de største diabetesrelaterede konferencer i verden, med flere end 15.000 deltagere fra over 130 lande. EASD spiller også en aktiv rolle inden for postgraduat uddannelse og organiserer talrige kurser hvert år, både i og uden for Europa. Siden 1972 har EASD uddannet mere end 30.000 sundhedsprofessionelle gennem postgraduate kurser og online uddannelsesaktiviteter.

I år 2000 grundlagde EASD European Foundation for the Study of Diabetes (EFSD) for yderligere at understøtte diabetesforskningen i Europa. Siden dens dannelse har EFSD stillet mere end €100 mio. til rådighed for diabetesforskningen i Europa gennem forskellige typer bevillinger.

EASD udgiver Diabetologia – et større månedligt internationalt diabetestidsskrift.

Yderligere information: www.easd.org.

Yderligere information

Anette-Gabriele Ziegler, Professor and Director of the IDF Institute of Diabetes Research, Helmholtz Munich.

EASD Press Team: [email protected]

Novo Nordisk Fonden: Christian Mostrup, Senior Programme Lead, Communications, +45 3067 4805, [email protected]