Ansøg om midler

Prisvinder Holdt Festforelæsning På DTI

Professor Søren Molin gav mandag festforelæsning foran kollegaer og venner.

Vinderen af årets Novo Nordisk Prisen, professor Søren Molin, Danmarks Tekniske Universitet, holdt mandag festforelæsning for kollegaer og venner i anledning af prisen. Forelæsningen fandt sted på Søren Molins arbejdsplads.

Et publikum på omkring 100 personer var mødt frem for at hædre prisvinderen og høre ham give en halv times oplæg om sin forskning. Ved den efterfølgende reception var det muligt at lykønske prisvinderen personligt.

Søren Molin var efterfølgende benovet om interessen:

– For mig var forelæsningen det faglige højdepunkt, hvor jeg fik mulighed for at kommunikere, hvilke ideer og tanker der har ligget bag de projekter, jeg har været ansvarlig for gennem mange års videnskabeligt arbejde. Men først og fremmest var det en virkelig stor glæde at møde en masse nuværende og tidligere medarbejdere og kolleger, som har bidraget direkte og indirekte til de aktiviteter, der nu er honoreret med den fornemme pris, sagde Søren Molin.

Søren Molin modtog prisen for gennem en årtier lang systematisk og original forskning at have klarlagt, hvorledes bakterielle biofilm dannes og for at have identificeret biofilms rolle i infektionsprocesser.

Selve prisoverrækkelsen finder sted 3. maj.

Formanden for priskomiteen, professor Jan Fahrenkrug, motiverede valget af Søren Molin som årets prisvinder, inden hovedpersonen selv indtog talerstolen. Efterfølgende var der grin og godt humør ved receptionen.