Ansøg om midler

SØGES: 12 excellente forskningsledere inden for biovidenskab og basal biomedicin

Novo Nordisk Fonden vil for anden gang uddele bevillinger på op til 10 mio. kr. til 12 excellente forskningsledere på forskellige karrieretrin inden for biovidenskab og basal biomedicin. Der åbnes for ansøgninger 12. november. Genrefoto.

Forskningsledere inden for biovidenskab og basal biomedicin kan igen i år søge om en bevilling i Novo Nordisk Fondens”Research Leader Programme”.

Formålet med programmet er at stimulere udviklingen af topforskere ved at sikre, at de bedste forskningsledere på forskellige karrieretrin får mulighed for at forfølge længerevarende og betydningsfulde projekter.

Programmet består af tre forskellige typer af bevillinger:

  • Hallas-Møller Emerging Investigator. Målrettet talentfulde forskningsledere der vil til eller er i gang med at etablere egen forskningsgruppe og profil. Læs mere her.
  • Hallas-Møller Ascending Investigator. Målrettet kyndige lektorer, der med ambitiøse projekter kan konsolidere deres forsknings profil. Læs mere her.
  • Distinguished Investigator. Målrettet excellente professorer i alle aldersgrupper med nyskabende projekter. Læs mere her.

De ansøgte projekter skal være af 5 års varighed, og skal være relevante for forståelsen af den menneskelige organisme og/eller de basale mekanismer, der ligger til grund for sundhed og sygdom. Ydermere, skal ansøger og projekt være forankrede på en dansk forskningsinstitution.

Der kan årligt uddeles op til fire bevillinger til ansøgere på hvert karrieretrin, og hver bevilling er på op til 10 mio. kr.

Årets ansøgningsrunde åbner 12. november, og ansøgningsfristen er 9. januar 2019 kl. 14.

Beskrivelse af programmets første bevillingsmodtagere og deres projekter kan findes her.

Yderligere information

Tina Thorslund, Scientific Officer, Research and Innovation Grants, Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3527 6677, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, Novo Nordisk Fonden, tlf.: 3067 4805, [email protected]