Ansøg om midler

Tre unge forskere får et skub op af karrierestigen

Novo Nordisk Fonden har i samarbejde med European Association for the Study of Diabetes skabt the European Foundation for the Study of Diabetes for at øge støtten inden for alle områder af diabetesforskning. EFSD's mål er at støtte forskning inden for diabetes, at sprede viden og lette dens anvendelse.

Unge forskere står over for en kæmpe udfordring, når de har færdiggjort deres uddannelse. Det næste trin på den akademiske stige – overgangen fra postdoc til at blive fastansat – kræver ofte at forskeren løser en særdeles vanskelig og tidskrævende opgave med at skaffe markant ekstern finansiering til den institution, de ønsker at blive tilknyttet.

For at undgå en generationskløft blandt fremtidens diabetesforskere, har the European Foundation for the Study of Diabetes netop har givet de tre første forskere et skub op ad karriere-stigen som led i Novo Nordisk Foundation Future Leaders Award Programme 2019.

De tre universitetsforskere, der i år får et vigtigt karriereskub fremad er Claire Meek fra University of Cambridge i England til projektet ”En uvelkommen arv: Overvægt fra børn efter svangerskabsdiabetes”, Atul Shahaji Deshmukh fra Københavns Universitet til projektet ”Opdagelse af insulinsensibiliserende peptider og proteiner til behandling af type 2-diabetes” samt Trine Moholdt fra Norwegian University of Science and Technology i Trondheim, Norge til projektet ”Før begyndelsen: livsstilsinterventioner før undfangelsen til at forbedre den fremtidige metaboliske sundhed.”

De tre er hver især blevet vurderet af en komite som værende blandt de fremmest og mest fremragende unge forskere inden for den kliniske og basale diabetesforskning i Europe. Hver især får de henover de næste 5 år i alt 5 millioner danske kroner til deres forskning.

”For en ung forsker er det et markant beløb, der gives på et kritisk stadie i karrieren. Bevillingen kan give dem den nødvendige støtte i deres forsøg til at blive fastansat på en institution inden for diabetesforskning, og det kan derfor vise sig at blive afgørende i disse unge talentfulde forskeres udvikling mod at blive morgendagens forskningsledere inden for diabetesforskning,” forklarer Novo Nordisk Fondens direktør Birgitte Nauntofte.

EASD Press Team: [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]