Ansøg om midler

Unge Forskere Fik Royalt Håndtryk

Emil Bülow blev samlet vinder af Unge Forskere 2014 med projektet "En funktionel, billig bionisk hånd med følelser". Foto: Sanne Vils Axelsen

Kan man forhindre hår i at blive gråt? Kan man fjerne tatoveringer med enzymer? Og kan man fodre sine kaniner over mobiltelefonen, hvis man er ude at rejse?

Gode ideer var der rigeligt af, da finalen i konkurrencen ”Unge Forskere” tirsdag blev afholdt i Forum i København. Konkurrencen er for grundskoleelver og gymnasieelever i hele landet og er Danmarks største talentkonkurrence inden for naturvidenskab for børn og unge.

Ud af i alt 1.200 tilmeldte projekter havde 100 klaret sig hele vejen gennem regionale semifinaler til finalen, hvor protektor for konkurrencen, H.K.H. Prins Joachim, sammen med undervisningsminister Christine Antorini (S) stod for præmieoverrækkelsen. Der blev uddelt præmier for samlet DKK 250.000, hvilket inkluderede både pengebeløb og rejselegater.

H.K.H. Prins Joachim kaldte alle deltagerne for ”vindere”.

– Men den største vinder er Danmark. Det er jeres kloge hoveder, der vil forme fremtidens samfund, sagde H.K.H. Prins Joachim.

Konkurrencen er støttet af en lang række virksomheder og fonde, herunder Novo Nordisk Fonden, der har bevilget DKK 6 mio. over tre år til konkurrencen. Formålet med Unge Forskere er at stimulere og øge interessen for naturvidenskab, miljø, teknik og innovation blandt børn og unge i Danmark.

 

Der blev delt så mange præmier ud, at alle præmiemodtagerne knapt kunne være på scenen.

LÆS MERE OM DE MANGE PROJEKTER, SE ALLE VINDERNE OG SE FLERE BILLEDER FRA FINALEN HER.