Ansøg om midler

DTU Biosustain

Forskningscentret anvender bioteknologi, syntetisk biologi og dataanalyse for at udvikle grønnere, smartere og billigere metoder til at producere en lang række forbrugsprodukter

The Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability – eller DTU Biosustain – er et internationalt forskningscenter ved Danmarks Tekniske Universitet, som blev etableret i 2011 med midler fra Novo Nordisk Fonden. Centret fokuserer på at udvikle ny viden og nye teknologier, der skal understøtte overgangen fra konventionel til bæredygtig bio-baseret industriproduktion.

De seneste års fremskridt i forhold til at kunne læse og skrive genom-koder, kombineret med udviklingen inden for automation, analyse og datavidenskab har banet vej for, at der kan skabes nye løsninger inden for bæredygtig bio-baseret produktion. Med afsæt i disse fremskridt bedriver DTU Biosustain interdisciplinær forskning og arbejder sammen med strategiske partnere for at udvikle metoder til produktion i stor skala af bæredygtige kemikalier, naturlige produkter og fødevarer ved hjælp af såkaldte cellefabrikker, hvor mikroorganismer benyttes som produktionsorganismer.

Igennem årene har DTU Biosustains aktiviteter ført til etableringen af tæt på 30 spin-outs, hvilket har bidraget til jobskabelse og den grønne omstilling i samfundet.

I 2020 fornyede Novo Nordisk Fonden sin støtte til centret, med en bevilling på 750 mio. kr. frem til udgangen af 2025.

Læs mere om DTU Biosustain her: https://www.biosustain.dtu.dk/