Ansøg om midler

Helix Lab – uddannelses- og forskningscenter i Kalundborg

Forsknings- og uddannelsescentret Helix Lab i Kalundborg skal tiltrække studerende på kandidatniveau fra ind- og udland. Novo Nordisk Fonden støtter Helix Lab med 65 mio. kr. i en femårig projektperiode.

Projekt data

År
2022
Bevillingsbeløb
65 mio. kr.

Kalundborg er Skandinaviens største bioindustrielle klynge og hjemsted for flere end 5.000 industriarbejdspladser fordelt på en række af Danmarks største virksomheder. Byen er imidlertid udfordret af en begrænset tilstrømning af nyuddannede specialister og mangel på forskningsinfrastruktur.

Helix Lab bidrager til at tiltrække nye studerende og styrker samarbejdet mellem forskning og industri i Kalundborg. Ambitionen er at styrke Kalundborgs position på det bioindustrielle område for på den måde at styrke det samlede produktionsdanmark.

Helix Lab samarbejder med såvel nationale som internationale universiteter, hvilket sikrer et bredt rekrutteringsgrundlag. Omkring 15 specialeprojekter er tilgængelige årligt for de studerende, som tilbydes 5-12 måneders ophold i Kalundborg inkl. studiebolig og adgang til forskningsfaciliteterne i Helix Lab. Samtidig bevarer de deres forbindelser med de uddannelsesinstitutioner, hvor de er indskrevet på en kandidatuddannelse.

De første studerende startede i Helix Lab i januar 2022, og februar samme år blev de nybyggede Helix Lab-faciliteter taget i brug.

Novo Nordisk Fonden har bevilget 65 mio. kr. til finansiering af udstyr, personale og drift af Helix Lab i en femårig projektperiode.

Læs mere på Helix Labs hjemmeside.