Ansøg om midler

Research Leader Programme

Novo Nordisk Fondens nye forskningslederprogram giver forskere mulighed for at udføre ambitiøse projekter, afdække komplicerede problemstillinger og udvikle nye teknikker og metoder. Programmet har samtidig til formål at understøtte den fortsatte udvikling af topforskere.

Projekt data

Projekt website

Kontakt

Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden etablerede i 2017 et ambitiøst forskningslederprogram målrettet de dygtigste og mest talentfulde forskningsledere på forskellige karrieretrin ved universiteter, hospitaler og andre forskningsinstitutioner i Danmark og resten af Norden

I programmet uddeles substantielle bevillinger på op til 10 mio. kr. over fem år. Programmet støtter både yngre talenter i den tidlige etableringsfase, dygtige forskningsledere midtvejs i karrieren samt etablerede professorer på højt internationalt niveau.

Med bevillingerne, der løber over 5 år, udfører forskerne ambitiøse projekter inden for en bred vifte af emner inden for bl.a. lægevidenskab og bioteknologi. Viden fra disse projekter kan bl.a. bidrage til fremskridt inden for sundhed, sygdom og klima- og miljøvenlige produktionsmetoder.

Bevillingerne uddeles på baggrund af ansøgninger indsendt til fonden i åben konkurrence.

”Formålet med programmet er at understøtte den fortsatte udvikling af topforskere ved at sikre forskerne mulighed for at forfølge ambitiøse og betydningsfulde projekter ved hjælp af en længerevarende bevilling, der kan sikre fokus, kontinuitet og stabilitet i deres arbejde,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om programmet og de videnskabelige forskningsfelter, som programmet omfatter, på programmets hjemmeside.