Ansøg om midler

Unge forskere

Formålet med Unge Forskere er at styrke interessen for naturfag hos børn og unge. Det er vigtigt for fremtidig dansk vækst og konkurrenceevne, at der uddannes innovative forskertalenter inden for naturvidenskab.

Projekt data

Projekt website

Fremtidens opfindere

Konkurrencen Unge Forskere søger at stimulere og øge interessen for naturvidenskab, teknologi og innovation blandt børn og unge i Danmark og er landets største naturvidenskabelige talentkonkurrence for grundskoler og ungdomsuddannelser.

Eleverne dyster på opfindsomhed og gode ideer. I konkurrencen kan de unge tilmelde sig med et individuelt projekt eller et gruppeprojekt.

Konkurrencen er for alle børn i skolealderen – fra børnehaveklasse til gymnasium – og er inddelt i to konkurrencer: Unge Forskere Junior og Unge Forskere Senior, hvor eleverne har mulighed for at konkurrere med projekter fra naturfagsundervisningen. Projekterne indsendes og de bedste udvælges af Unge Forskeres Jury til at deltage i en af de regionale semifinaler og sidenhen finalen, hvor de unge dyster om præmier samt rejselegater til deltagelse i en lang række internationale konkurrencer.

Konkurrencen blev arrangeret første gang i 1989 som en videreførelse af ”Philips Europæiske Konkurrence” og Familie Journalens ”Fysikernålen”. Siden er konkurrencen blevet afholdt i forskellige regi. Den fik sit nuværende navn i 1996, og er i dag lagt ind under Nationalt Center for Undervisning i Teknik, Natur og Sundheds administration.

Novo Nordisk Fonden har støttet Unge Forskere med DKK 39 mio. over i alt 14 år. Senest har fonden bevilget DKK tre mio. årligt til konkurrencen i i årene 2021-2025. En lang række andre fonde, virksomheder og ministerier bidrager også til konkurrencen.

 

Foto: Sanne Vils Axelsen