Ansøg om midler

Fremragende naturfagsundervisere modtager priser fra Novo Nordisk Fonden

Otte naturfagsundervisere fra grundskoler og gymnasier samt én underviser på læreruddannelsen har netop modtaget Novo Nordisk Fondens naturfagsundervisningspriser.

Otte naturfagsundervisere fra grundskoler og gymnasier samt én underviser på læreruddannelsen har netop modtaget Novo Nordisk Fondens naturfagsundervisningspriser for deres engagement og fremragende undervisning inden for naturfag.

Med hver pris følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig hæderspris til underviseren/teamet, mens 200.000 kr. går til prismodtagerens institution til udvikling af den naturfaglige undervisning.

Dette års modtagere af priserne har blandt andet udmærket sig ved at etablere en naturvidenskabelig festival, lavet undervisningssamarbejde mellem skole og museer, udarbejdet sammenhængende undervisningsforløb i naturfag fra børnehaven til 6. klasse, fået elever til at skype med en naturfotograf på leopardjagt i den indonesiske jungle og inspireret fremtidens skolelærere til at gøre matematik- og naturfagsundervisningen mere interessant og relevant for eleverne.

”Med undervisningspriserne ønsker Novo Nordisk Fonden at fejre og anerkende de mange engagerede og dygtige lærerkræfter, som er helt afgørende for børn og unges interesse og læring inden for naturvidenskab. Årets prismodtagere er inspirerende rollemodeller, der på forskellig vis er med til at højne niveauet af naturfagsundervisningen, og de er derfor meget fortjente modtagere af Novo Nordisk Fondens undervisningspriser 2019,” siger Berith Bjørnholm, leder af Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Med priserne vil Novo Nordisk Fonden samtidig anerkende, at Danmark har et generelt højt fagligt niveau i naturfag, som skal fastholdes og udvikles yderligere i fremtiden.

Novo Nordisk Fondens tre priser til grundskole- eller gymnasielærere uddeles både øst og vest for Storebælt, mens prisen til en underviser på læreruddannelsen er en national pris.

Årets prismodtagere er:

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris til grundskolelærere i faget natur/teknologi i indskoling og mellemtrin:

Modtager af prisen Vest: Anna Clausen, Firkløverskolen, Give
Modtagere af prisen Øst: Lone Jensen og Jan Barslund, Nordskolen, afd. Egebjerg

Læs uddybende nyhed om prismodtagerne og deres undervisning her.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris til grundskolelærere i fagene biologi, fysik/kemi, geografi og matematik i udskoling:

Modtager af prisen Vest: Troels Riknagel, Sct. Jacobi Skole, Varde
Modtager af prisen Øst: Helle Krogaard Hansen, Kirkebjerg Skole, København

Læs uddybende nyhed om prismodtagerne og deres undervisning her.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris til undervisere i astronomi, biologi, bioteknologi, fysik, geovidenskab, kemi, matematik, naturgeografi og teknologifag:

Modtagere af prisen Vest: Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen, Egaa Gymnasium
Modtager af prisen Øst: Lasse Seidelin Bendtsen, Borupgaard Gymnasium, Ballerup

Læs uddybende nyhed om prismodtagerne og deres undervisning her.

Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Læreruddannelsen rettet mod undervisere i undervisningsfagene biologi, fysik/kemi, matematik og natur/teknologi:

Modtager af prisen: Lóa Björk Jóelsdóttir på VIA Læreruddannelsen, Silkeborg

Læs uddybende nyhed om prismodtageren og hendes undervisning her.

Further information

Christian Mostrup Scheel, Senior Press Officer, phone: +45 3067 4805, [email protected]