Ansøg om midler

Inspirerende naturfaglig undervisning – indstil din kandidat til Novo Nordisk Fondens lærerpriser i grundskolen

Novo Nordisk Fonden har netop åbnet for indstillinger til fondens to priser målrettet grundskolelærere; Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris og Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris. Hver pris er på 250.000 kr.

Et opdigtede univers ”Skraldeøen”, hvor den fiktive professor Frost sender mails til børnene om hjælp til eksempelvis at bygge robotter, der kan redde dyrene på øen.

Brug af kodning til at designe et klimavenligt ur, som minder folk om at være mere klimavenlige.

Og etablering af en naturvidenskabelig klub efter skoletid, der giver eleverne mulighed for at dyrke interessen for naturvidenskab ud over det, som findes på skoleskemaet.

Det er nogle af de nytænkende initiativer, som dette års modtagere af Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris og Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris har taget.

Nu begynder processen med at finde modtagerne af priserne i 2022, og Novo Nordisk Fonden har derfor åbnet for indstillinger af kandidater.

Priserne har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i hhv. grundskolens indskoling/mellemtrin og grundskolens udskoling.

Priserne er på hver 250.000 kr. – heraf er 50.000 en personlig hæderspris, mens 200.000 kr. er til skolen til udvikling af den naturfaglige undervisning. For begge priser gælder, at der uddeles en pris både Øst og Vest for Storebælt.

Sådan indstiller du en lærer
Alle kan foreslå en lærer til prisen. Det sker ved at kontakte den pågældende lærers skoleleder eller skolens bestyrelse, der formelt indstiller læreren via et skema på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet grundskolelærere i fagene biologi, fysik/kemi, geografi og matematik i udskoling. Læs mere om prisen og indstil en lærer her.

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris er målrettet grundskolelærere i faget natur/teknologi i indskoling og mellemtrin. Læs mere om prisen og indstil en lærer her.

Tildeling af priserne besluttes efter evaluering af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden. Der er deadline for indstillinger den 26. november 2021.

Yderligere information
Charlotte Drusebjerg, Grant Specialist, tlf.: 3527 6565, [email protected]