Ansøg om midler

Nu kårer Novo Nordisk Fonden Danmarks bedste naturvidenskabelige lærere, undervisere og pædagoger – indstil din kandidat

I år blev 12 personer hædret med en af Novo Nordisk Fondens seks naturvidenskabelige undervisningspriser. Nu har fonden åbnet for indstillinger af kandidater til priserne for 2023.

Et programmeringsprogram for børnehavebørn. Udvikling af teaterstykker over klimadebatten. Og en rugemaskine til kyllinger med webcam, så eleverne kan følge livets udvikling 24 timer i døgnet.

Det er blot tre af de mange innovative initiativer, dette års modtagere af Novo Nordisk Fondens naturvidenskabelige undervisningspriser har taget for at gøre børn og unge interesserede i naturvidenskaben.

Nu starter processen for at finde årets prismodtagere.

Fonden uddeler årligt seks naturvidenskabelige priser til hhv. dygtige lærere i grundskoler og gymnasier, innovative pædagoger samt excellente undervisere på hhv. læreruddannelsen og pædagoguddannelsen.

Priserne uddeles for at anerkende ekstraordinære indsatser med at skabe læring, interesse og motivation for naturvidenskab blandt børn og unge – fra de helt tidlige erfaringer med natur og tal i vuggestuer og børnehaver til de teoretiske og eksperimentelle udfordringer på ungdomsuddannelserne samt læreruddannelsen og pædagoguddannelsen.

Fonden har netop åbnet for indstillinger af kandidater til priserne i 2023.

Der uddeles samlet 2,3 mio. kr. fordelt på de seks priser, opdelt i personlige hæderspriser samt et beløb til institution eller skole.

De seks priser er:

Alle kan foreslå en kandidat
Alle kan foreslå en kandidat til priserne. Indstilling af vedkommende skal ske via kandidatens institutions- eller skoleleder eller institutionsbestyrelse.

Klik på prisernes navne ovenfor for at se film og læse mere om hver enkelt pris samt finde link til indstillingsskema.

De fire førstnævnte priser uddeles både vest og øst for Storebælt. Til disse priser er det også muligt at indstille et team på op til tre personer.

Priserne til undervisere på hhv. læreruddannelsen og pædagoguddannels en er nationale priser, hvor der kan indstilles én person.

Der er deadline for indstillinger til alle priser den 25. november 2022.

Yderligere information

Charlotte Drusebjerg
Senior Grant Lead
+45 3527 6565 [email protected]