Ansøg om midler

Priser fejrer engagerede grundskolelærere inden for naturfagene – indstil din kandidat


Et undervisningsforløb i samarbejde med et museum, hvor eleverne får lov at smadre og samle krukker efter konserveringsprincipper. En bakteriejagt, hvor eleverne undersøger, hvor langt man egentlig kan nyse, og om de bagefter kan få øje på de usynlige smittebærere under et mikroskop. Det er nogle af de nytænkende initiativer, som tidligere modtagere af hhv. Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris og Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris har taget.

Nu begynder processen for at finde modtagerne af priserne i 2020, og Novo Nordisk Fonden har derfor åbnet for indstillinger af kandidater.

Priserne er på hver 250.000 kr. – heraf er 50.000 en personlig hæderspris, mens 200.000 kr. er til skolen til udvikling af den naturfaglige undervisning. For begge priser gælder, at der uddeles en pris både Øst og Vest for Storebælt.

”Formålet med priserne er at fejre og anerkende de mange engagerede og dygtige lærerkræfter, som er helt afgørende for børn og unges interesse og læring i naturvidenskab,” siger Berith Bjørnholm, leder af Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden. ”Desuden ønsker vi, at synliggøre den inspirerende og forskelligartede undervisning på højt fagligt niveau, som foregår rundt omkring på landets skoler,” fortsætter hun.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris er målrettet grundskolelærere i fagene biologi, fysik/kemi, geografi og matematik i udskoling. Se film om de seneste prismodtagere og læs mere om prisen her.

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris er målrettet grundskolelærere i faget natur/teknologi i indskoling og mellemtrin. Se film og læs mere om prisen her.

Børn, forældre, kollegaer og skoleledere kan foreslå en eller et team på op til tre lærere til at modtage prisen. Indstilling skal ske via den pågældende lærers skoleleder ved indsendelse af skema til Novo Nordisk Fonden via fondens hjemmeside. Tildeling af priserne besluttes efter evaluering af en komite nedsat af Novo Nordisk Fonden.

Der er deadline for indstillinger den 6. december 2019.

Yderligere information

Charlotte Drusebjerg, administrator, tlf.: 3527 6565, [email protected]

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, [email protected]