Ansøg om midler

De fantastiske fem

De seneste to års vindere af hhv. Novo Nordisk Prisen og Novozymes Prisen blev fredag hædret ved et stort prisarrangement i Bagsværd.

Sidste år måtte den traditionelle årlige prisceremoni aflyses pga. Corona-krisen, og derfor var 2020-modtagerne af priserne også inviteret med til årets arrangement for at blive fejret.

På programmet var således hele fem exceptionelle forskere, der på hver sin vis har ydet en enestående forskningsindsats inden for deres felt.

Modtager af Novo Nordisk Prisen i år var professor Marco Prinz, professor ved University of Freiburg, der modtog prisen for sin fremragende forskning inden for neuroimmunologi. I 2020 blev prisen delt af Merete Nordentoft, overlæge og professor ved Københavns Universitet og Preben Bo Mortensen, professor ved Aarhus Universitet, der modtog prisen for deres banebrydende kliniske og epidemiologiske forskningsbidrag til dansk lægevidenskab.

Novozymes Prisen gik i år til Peer Bork, bioinformatiker og direktør for Det Europæiske Molekylære Biologilaboratorium i Heidelberg, Tyskland, der modtog prisen for at udvikle banebrydende, frit tilgængelige og integrerende bioinformatiske værktøjer, der kan bruges til at undersøge teorier om sygdomme, miljø og andre globale udfordringer. I 2020 gik prisen til Detlef Weigel, professor og direktør ved Max Planck Institute for Developmental Biology i Tyskland, for hans fremragende forskningsbidrag, der har ført til banebrydende ny viden om planters genetiske struktur.

Se film om prismodtagernes forskning nedenfor.

 

Banebrydende indsatser
Både Novo Nordisk Prisen og Novozymes Prisen uddeles af Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Prisen hædrer en aktiv forsker, der har ydet fremragende internationale bidrag til at fremme lægevidenskaben, som gavner menneskers liv.

Novozymes Prisen tildeles som en anerkendelse af en banebrydende forskningsindsats eller et teknologibidrag, der fremmer udviklingen af ​​bioteknologisk videnskab til innovative løsninger.

Indblik i forskernes arbejde
Novo Nordisk Fonden udarbejder hvert år film med prismodtagerne, der giver indblik i deres unikke forskning

Se prisfilmen med Marco Prinz her.

Se prisfilmen med Merete Nordentoft og Preben Bo Mortensen her.

Se prisfilmen med Peer Bork her.

Se prisfilmen med Detlef Weigel her.

Læs mere om Novo Nordisk Prisen her.

Læs mere om Novozymes Prisen her.

Om Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 30 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordi-ske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. Læs mere på www.novonordiskfonden.dk.

Yderligere information
Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, [email protected]