menu
https://novonordiskfonden.dk/da/priser/novozymes-prisen/

Novozymes Prisen

Novozymes Prisen

Fokus på bioteknologi

Novozymes Prisen har til formål at øge bevidstheden om bioteknologisk grundforskning og anvendt forskning.

Prisen tildeles som en anerkendelse af en banebrydende forskningsindsats eller et teknologibidrag, der fremmer udviklingen af ​​bioteknologisk videnskab til innovative løsninger. Prisen uddeles for en overvejende europæisk indsats. En prismodtager skal være ansat ved en offentlig eller non-profit vidensinstitution i et europæisk land. Der er ingen krav til prismodtagerens nationalitet.

Prisen uddeles af Novozymes Priskomite under Novo Nordisk Fonden på baggund af modtagne nomineringer. Enhver kan nominere en kandidat til prisen.

Novozymes Prisen uddeles årligt og er på DKK 5 mio. Heraf er DKK 4,5 mio. et rådighedsbeløb til prismodtagerens forskning, mens DKK 0,5 mio. er til prismodtageren personligt. Prisen kan ikke tildeles bestyrelsesmedlemmer i Novo Nordisk Fonden eller medlemmer af fondens komiteer og udvalg. Prisen kan heller ikke tildeles bestyrelsesmedlemmer, direktører eller ansatte i Novo Gruppen.

Overrækkelsen af prisen sker i foråret ved en festlighed, hvor fondens samarbejdspartnere og prismodtagerens gæster deltager. Endvidere afholdes inden udgangen af året et internationalt symposium inden for modtagerens videnskabsområde arrangeret af prismodtageren og fonden.

Se videoen med dette års vinder, Mark van Loosdrecht.

Se interview med dette års vinder, Mark van Loosdrecht.

Tidligere modtagere

Årstal
Modtager
2022
Mark van Loosdrecht
Miljøbioteknolog
2021
Peer Bork
Bioinformatiker, Direktør
2020
Detlef Weigel
Professor
2019
Dame Carol Robinson
Professor
2018
Gunnar Von Heijne
Professor
2017
Emmanuelle Charpentier
Professor
2017
Virginijus Siksnys
Professor
2016
Jens Nielsen
Professor
2015
Bernard Henrissat
Professor, Direktør