menu
https://novonordiskfonden.dk/da/om-bevillinger/

Om bevillinger

Om bevillinger

Indholdsfortegnelse

** Besked til alle Novo Nordisk Fondens bevillingsmodtagere. Læs den fulde besked her. Udgivet 31. marts 2020

Hvad går pengene til?

Novo Nordisk Fonden giver ca. 5 mia. kr. om året til almennyttige formål. De senere år har vi øget omfanget af vores uddelinger markant og i dag støtter vi mange forskellige formål særligt i Danmark og Norden. Men hvad går pengene til og hvad støtter vi egentlig? Det kan du høre mere om her.

Bevillinger efter opslag

Novo Nordisk Fonden uddeler årligt støtte inden for en lang række forskellige områder, der bliver offentliggjort via fondens hjemmeside. Der søges i fri konkurrence og alle ansøgninger fagfællevurderes af fondens komiteer og udvalg. Læs mere her

Strategiske bevillinger

Udover de bevillinger, der bliver tildelt i fri konkurrence, støtter fonden også en række ambitiøse strategiske initiativer, der kan få stor betydning for mennesker eller samfundet. Disse bevillinger vil som oftest være resultatet af længere tids samarbejde og dialog med fonden og i nogle tilfælde være udarbejdet i et fællesskab mellem fonden og bevillingsmodtageren. Til brug for kvalificeringen af projekterne vil der blive tilknyttet uafhængige nationale eller internationale eksperter, der vurderer projektets kvalitet, inden fondsbestyrelsen tages endelig stilling til en eventuelt bevilling.