Ansøg om midler
Kunstfaglig forskning

Det kunstfaglige område

Støtte siden 1979

Novo Nordisk Fonden har støttet forskning inden for det kunstfaglige område siden 1979.

Vi støtter bl.a. forskning inden for kunsthistorie, praksisbaseret kunst og kuratering og det tværdisciplinære felt mellem kunst og naturvidenskab.

Målet er at give de mest talentfulde forskere mulighed for at gennemføre større forskningsprojekter. Det kan både hjælpe dem til en forskerkarriere inden for feltet og yde et væsentligt bidrag til forskning i kunst og kunsthistorie i Danmark.

Læs mere

Kunsterisk PhD-projekt

Picture the Sky: Cosmic Code, Images and Imaginaries

Picture the Sky: Cosmic Code, Images and Imaginaries er et praksisbaseret kunsterisk PhD-projekt ved Nanna Debois Buhl, hvori hun studerer billeder og undersøgelser af himmelrummet på tværs af astronomiske, computermæssige, æstetiske og spekulative sfærer med det mål at gentænke velkendte historier om rum-videnskab og skærpe opmærksomheden for mere komplekse forståelser af materialer og historiske teksturer.

Læs mere

Feminist Emergency

Kønsrepræsentationen i kunstverdenen

Ny forskning understreger, hvor overraskende skæv kønsrepræsentationen fortsat er inden for kunstverdenen i Danmark og Norden.

Projektet Feminist Emergency undersøger kvindelige kunstneres og feministisk kunsts bidrag samt repræsentation i Danmark og Norden inden for de sidste 60 år.

Læs mere

Henri Matisse

Det røde atelier

Projektet er en undersøgelse af den franske kunstner Henri Matisses skelsættende maleri Det røde atelier, gennemført i samarbejde med The Museum of Modern Art, New York.

Læs mere

Forskningsprojekt

Hydrologisk sensibilitet i en skrøbelig økologi

Dette forskningsprojekt forsøger i et samarbejde mellem kunsthistorie, billedkunst og marin geofysik at udvikle nye måder at sanse akvatiske miljøer på.

Læs mere